

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad
Saftiga kycklingbiffar, serveras i salladsblad och doppas i sås. Recept från Lotta Lundgren
- 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
- 500 g kycklingfärs
- 1 liten gul lök, grovriven
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 2 msk mango chutney
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk curry
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
- 2 msk olja, till stekning
- 1 litet isbergssalladshuvud
- 0.5 dl kokosflingor
- 1 tsk salt
- Sås
- 3 msk mango chutney
- pressad saft av lime
- 2 msk vatten
Gör så här
- Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.
- Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.
- Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.
Servering
Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad
Saftiga kycklingbiffar, serveras i salladsblad och doppas i sås. Recept från Lotta Lundgren
Gör så här
- Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.
- Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.
- Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-20
Hej Mikael! Det ska vara 2 msk mango chutney i smeten :) /Maja redaktör
2020-10-18
Smakar helt okej men man behöver komplettera med ris eller nåt.
2020-10-18
Till såsen är det 3 msk mango chutney. Det står att man ska ha mango chutney i kycklingsmeten också, men det framgår inte hur mycket.
2020-08-08
Wow! Tack Lotta
2020-05-28
Supergoda! Ny favorit😁
2020-05-05
tillägg: Ser att i mobilappen är receptet komplett, men inte när jag besöker sidan via safari på datorn. För er kännedom.
2020-05-04
Som Anneli skriver saknas fortfarande måttangivelser på mango chutney i biffarna... Får ta på känn idag.
2020-03-12
Hej Anneli! Det är som det står i receptet att det ska vara mango chutney i färsen men den ingrediensen hade fallit bort. Den är nu tillbaka i receptlistan. Tack för att du påpekade felet. /Maja (redaktör)
2020-03-10
Det står att man ska blanda mango chutney med kikärtorna och färsen, men det står inte att det ska vara där, utan bara i såsen, vilket är korrekt?
2020-01-20
4 barn mellan 10-15 år gav alla tummen upp. Det här gör vi igen! Däremot ska jag testa att göra klart dem i ugnen då alla fick en bränd "look".... vad det nu kom sig av. Varning också för att jordnötsallergikern i familjen inte kunde äta, kikärtor släkt med jordnöt tyvärr.
2019-01-10
Detta recept är HELT fantastiskt!! Har gjort det om och om igen och längtar redan efter sista smulan tills nästa gång jag får tummen ur att göra det. Fräscha och goda smaker. Väljer dock att mala kycklingfärsen själv då jag är lite nojig med färdigköpt sådan.
2018-11-14
Olga: Hej! Vad tråkigt att du inte gillade smaken. Lök och vitlök kan få en besk smak när de rivs eller hackas, särskilt om de får ligga framme en stund. Ett knep för att slippa beska är att vända den hackade löken i lite olja. Hoppas du hittar andra recept som du tycker bättre om! /Elsa, webbredaktör
2018-11-13
Sorry! Det här smakade illa. Beskt...och nyttigt? Njaa.?
2018-03-02
Dessa är verkligen super goda och blev väldigt uppskattade. Det enda problemet är att receptet är lite snålt, jag gjorde 8 portioner till 3 personer då jag tänkte göra matlådor också. En ynka matlåda blev det av detta, men så kunde vi inte riktigt sluta äta heller.
2017-05-15
Jag drömmer om de här! SÅ goda. Jag fick anv kycklingfiléer då -färs inte fanns men det gick bra m matberedarens hjälp. Vissa i familjen gillade inte såsen och tog cremefraiche istället. Vi kommer göra denna rätt många ggr till!
2017-04-25
Jätte gott
2017-03-21
Biffarna var jättegoda, men vi åt dem med couscous till. Kommer definitivt göras igen! Önskar många fler såna här recept!
2017-03-15
Vi har nu lagat igen för andra gången... väldigt, väldigt gott! Ett fantastiskt bra recept. Vill ha flera nya 80kr recept. Vi har provat nästan alla och är jättenöjda.
2017-03-08
Supergott! Använde stark mango chutney. Kommer definitivt lagas igen.
2017-03-02
God och lite spännande rätt. Spara inte på kryddorna. Jag körde alla ingredienser i matberedare och fick en bra smet. Jag stekte i mycket olja så de fick färg runtom och lagade klart i ugn. Jag blandade i turkisk yoghurt i såsen och skippade vattnet. Kommer lagas igen!
2017-03-01
Supergoda.... Körde allt utom kycklingfärsen i mixern.. Blev jättebra konsistens! Kryddade på lite mer och tog ett par klyftor vitlök..
2017-03-01
Jag körde alla ingredienser i en matberedare och då blev det en fin smet. Använd också rätt mycket olja vid stekning. Jag tyckte de blev lite torra men var goda ändå. Jag hade nog hellre haft en yoghurtsås till.
2017-02-27
Känns inte som om det här receptet är provlagat. Smeten blir väldigt smulig och faller sönder i pannan. Kryddningen är god, personligen skulle jag dubbla alla torra kryddor för att få mer smak.
2017-02-27
Supergott! Receptet går bra att göra vegetariskt om man byter ut kycklingfärs mot sojafärs. Lika gott!
2017-02-23
Super gott och nyttigt. Man kan också ändra till ris och cream fraiche blanda med mango chutney istället för salladen och kokosflingor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2020-10-20
Hej Mikael! Det ska vara 2 msk mango chutney i smeten :) /Maja redaktör
Mikael
2020-10-18
Smakar helt okej men man behöver komplettera med ris eller nåt.
Mikael
2020-10-18
Till såsen är det 3 msk mango chutney. Det står att man ska ha mango chutney i kycklingsmeten också, men det framgår inte hur mycket.
Helena
2020-08-08
Wow! Tack Lotta
Eva
2020-05-28
Supergoda! Ny favorit😁
Lina
2020-05-05
tillägg: Ser att i mobilappen är receptet komplett, men inte när jag besöker sidan via safari på datorn. För er kännedom.
Lina
2020-05-04
Som Anneli skriver saknas fortfarande måttangivelser på mango chutney i biffarna... Får ta på känn idag.
Coop
2020-03-12
Hej Anneli! Det är som det står i receptet att det ska vara mango chutney i färsen men den ingrediensen hade fallit bort. Den är nu tillbaka i receptlistan. Tack för att du påpekade felet. /Maja (redaktör)
Anneli
2020-03-10
Det står att man ska blanda mango chutney med kikärtorna och färsen, men det står inte att det ska vara där, utan bara i såsen, vilket är korrekt?
Åsa Helene
2020-01-20
4 barn mellan 10-15 år gav alla tummen upp. Det här gör vi igen! Däremot ska jag testa att göra klart dem i ugnen då alla fick en bränd "look".... vad det nu kom sig av. Varning också för att jordnötsallergikern i familjen inte kunde äta, kikärtor släkt med jordnöt tyvärr.
Åsa
2019-01-10
Detta recept är HELT fantastiskt!! Har gjort det om och om igen och längtar redan efter sista smulan tills nästa gång jag får tummen ur att göra det. Fräscha och goda smaker. Väljer dock att mala kycklingfärsen själv då jag är lite nojig med färdigköpt sådan.
Coop
2018-11-14
Olga: Hej! Vad tråkigt att du inte gillade smaken. Lök och vitlök kan få en besk smak när de rivs eller hackas, särskilt om de får ligga framme en stund. Ett knep för att slippa beska är att vända den hackade löken i lite olja. Hoppas du hittar andra recept som du tycker bättre om! /Elsa, webbredaktör
Olga
2018-11-13
Sorry! Det här smakade illa. Beskt...och nyttigt? Njaa.?
Johanna
2018-03-02
Dessa är verkligen super goda och blev väldigt uppskattade. Det enda problemet är att receptet är lite snålt, jag gjorde 8 portioner till 3 personer då jag tänkte göra matlådor också. En ynka matlåda blev det av detta, men så kunde vi inte riktigt sluta äta heller.
Eva-Lena
2017-05-15
Jag drömmer om de här! SÅ goda. Jag fick anv kycklingfiléer då -färs inte fanns men det gick bra m matberedarens hjälp. Vissa i familjen gillade inte såsen och tog cremefraiche istället. Vi kommer göra denna rätt många ggr till!
Kwang-Ying
2017-04-25
Jätte gott
Emma
2017-03-21
Biffarna var jättegoda, men vi åt dem med couscous till. Kommer definitivt göras igen! Önskar många fler såna här recept!
Sven
2017-03-15
Vi har nu lagat igen för andra gången... väldigt, väldigt gott! Ett fantastiskt bra recept. Vill ha flera nya 80kr recept. Vi har provat nästan alla och är jättenöjda.
Annika
2017-03-08
Supergott! Använde stark mango chutney. Kommer definitivt lagas igen.
Hanna
2017-03-02
God och lite spännande rätt. Spara inte på kryddorna. Jag körde alla ingredienser i matberedare och fick en bra smet. Jag stekte i mycket olja så de fick färg runtom och lagade klart i ugn. Jag blandade i turkisk yoghurt i såsen och skippade vattnet. Kommer lagas igen!
Linda
2017-03-01
Supergoda.... Körde allt utom kycklingfärsen i mixern.. Blev jättebra konsistens! Kryddade på lite mer och tog ett par klyftor vitlök..
Sara
2017-03-01
Jag körde alla ingredienser i en matberedare och då blev det en fin smet. Använd också rätt mycket olja vid stekning. Jag tyckte de blev lite torra men var goda ändå. Jag hade nog hellre haft en yoghurtsås till.
Magnus
2017-02-27
Känns inte som om det här receptet är provlagat. Smeten blir väldigt smulig och faller sönder i pannan. Kryddningen är god, personligen skulle jag dubbla alla torra kryddor för att få mer smak.
Carina
2017-02-27
Supergott! Receptet går bra att göra vegetariskt om man byter ut kycklingfärs mot sojafärs. Lika gott!
Lotta
2017-02-23
Super gott och nyttigt. Man kan också ändra till ris och cream fraiche blanda med mango chutney istället för salladen och kokosflingor.