Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

Betyg (1-5):
4.28 (132 betyg)

Saftiga kycklingbiffar, serveras i salladsblad och doppas i sås. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk curry
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 msk olja, till stekning
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 3 msk mango chutney
  • pressad saft av lime
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.
  3. Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.
  4. Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.

Servering

Om du vill lyxa till det lite extra så kan du toppa med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-01-10

Detta recept är HELT fantastiskt!! Har gjort det om och om igen och längtar redan efter sista smulan tills nästa gång jag får tummen ur att göra det. Fräscha och goda smaker. Väljer dock att mala kycklingfärsen själv då jag är lite nojig med färdigköpt sådan.

Coop

2018-11-14

Olga: Hej! Vad tråkigt att du inte gillade smaken. Lök och vitlök kan få en besk smak när de rivs eller hackas, särskilt om de får ligga framme en stund. Ett knep för att slippa beska är att vända den hackade löken i lite olja. Hoppas du hittar andra recept som du tycker bättre om! /Elsa, webbredaktör

Olga

2018-11-13

Sorry! Det här smakade illa. Beskt...och nyttigt? Njaa.?

Johanna

2018-03-02

Dessa är verkligen super goda och blev väldigt uppskattade. Det enda problemet är att receptet är lite snålt, jag gjorde 8 portioner till 3 personer då jag tänkte göra matlådor också. En ynka matlåda blev det av detta, men så kunde vi inte riktigt sluta äta heller.

Eva-Lena

2017-05-15

Jag drömmer om de här! SÅ goda. Jag fick anv kycklingfiléer då -färs inte fanns men det gick bra m matberedarens hjälp. Vissa i familjen gillade inte såsen och tog cremefraiche istället. Vi kommer göra denna rätt många ggr till!

Kwang-Ying

2017-04-25

Jätte gott

Emma

2017-03-21

Biffarna var jättegoda, men vi åt dem med couscous till. Kommer definitivt göras igen! Önskar många fler såna här recept!

Sven

2017-03-15

Vi har nu lagat igen för andra gången... väldigt, väldigt gott! Ett fantastiskt bra recept. Vill ha flera nya 80kr recept. Vi har provat nästan alla och är jättenöjda.

Annika

2017-03-08

Supergott! Använde stark mango chutney. Kommer definitivt lagas igen.

Hanna

2017-03-02

God och lite spännande rätt. Spara inte på kryddorna. Jag körde alla ingredienser i matberedare och fick en bra smet. Jag stekte i mycket olja så de fick färg runtom och lagade klart i ugn. Jag blandade i turkisk yoghurt i såsen och skippade vattnet. Kommer lagas igen!

Linda

2017-03-01

Supergoda.... Körde allt utom kycklingfärsen i mixern.. Blev jättebra konsistens! Kryddade på lite mer och tog ett par klyftor vitlök..

Sara

2017-03-01

Jag körde alla ingredienser i en matberedare och då blev det en fin smet. Använd också rätt mycket olja vid stekning. Jag tyckte de blev lite torra men var goda ändå. Jag hade nog hellre haft en yoghurtsås till.

Magnus

2017-02-27

Känns inte som om det här receptet är provlagat. Smeten blir väldigt smulig och faller sönder i pannan. Kryddningen är god, personligen skulle jag dubbla alla torra kryddor för att få mer smak.

Carina

2017-02-27

Supergott! Receptet går bra att göra vegetariskt om man byter ut kycklingfärs mot sojafärs. Lika gott!

Lotta

2017-02-23

Super gott och nyttigt. Man kan också ändra till ris och cream fraiche blanda med mango chutney istället för salladen och kokosflingor.

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Moussakagratäng

(36)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk curry
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 msk olja, till stekning
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 3 msk mango chutney
  • pressad saft av lime
  • 2 msk vatten

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

Betyg (1-5):
4.28 (132 betyg)

Saftiga kycklingbiffar, serveras i salladsblad och doppas i sås. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.
  3. Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.
  4. Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.

Servering

Om du vill lyxa till det lite extra så kan du toppa med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-01-10

Detta recept är HELT fantastiskt!! Har gjort det om och om igen och längtar redan efter sista smulan tills nästa gång jag får tummen ur att göra det. Fräscha och goda smaker. Väljer dock att mala kycklingfärsen själv då jag är lite nojig med färdigköpt sådan.

Coop

2018-11-14

Olga: Hej! Vad tråkigt att du inte gillade smaken. Lök och vitlök kan få en besk smak när de rivs eller hackas, särskilt om de får ligga framme en stund. Ett knep för att slippa beska är att vända den hackade löken i lite olja. Hoppas du hittar andra recept som du tycker bättre om! /Elsa, webbredaktör

Olga

2018-11-13

Sorry! Det här smakade illa. Beskt...och nyttigt? Njaa.?

Johanna

2018-03-02

Dessa är verkligen super goda och blev väldigt uppskattade. Det enda problemet är att receptet är lite snålt, jag gjorde 8 portioner till 3 personer då jag tänkte göra matlådor också. En ynka matlåda blev det av detta, men så kunde vi inte riktigt sluta äta heller.

Eva-Lena

2017-05-15

Jag drömmer om de här! SÅ goda. Jag fick anv kycklingfiléer då -färs inte fanns men det gick bra m matberedarens hjälp. Vissa i familjen gillade inte såsen och tog cremefraiche istället. Vi kommer göra denna rätt många ggr till!

Kwang-Ying

2017-04-25

Jätte gott

Emma

2017-03-21

Biffarna var jättegoda, men vi åt dem med couscous till. Kommer definitivt göras igen! Önskar många fler såna här recept!

Sven

2017-03-15

Vi har nu lagat igen för andra gången... väldigt, väldigt gott! Ett fantastiskt bra recept. Vill ha flera nya 80kr recept. Vi har provat nästan alla och är jättenöjda.

Annika

2017-03-08

Supergott! Använde stark mango chutney. Kommer definitivt lagas igen.

Hanna

2017-03-02

God och lite spännande rätt. Spara inte på kryddorna. Jag körde alla ingredienser i matberedare och fick en bra smet. Jag stekte i mycket olja så de fick färg runtom och lagade klart i ugn. Jag blandade i turkisk yoghurt i såsen och skippade vattnet. Kommer lagas igen!

Linda

2017-03-01

Supergoda.... Körde allt utom kycklingfärsen i mixern.. Blev jättebra konsistens! Kryddade på lite mer och tog ett par klyftor vitlök..

Sara

2017-03-01

Jag körde alla ingredienser i en matberedare och då blev det en fin smet. Använd också rätt mycket olja vid stekning. Jag tyckte de blev lite torra men var goda ändå. Jag hade nog hellre haft en yoghurtsås till.

Magnus

2017-02-27

Känns inte som om det här receptet är provlagat. Smeten blir väldigt smulig och faller sönder i pannan. Kryddningen är god, personligen skulle jag dubbla alla torra kryddor för att få mer smak.

Carina

2017-02-27

Supergott! Receptet går bra att göra vegetariskt om man byter ut kycklingfärs mot sojafärs. Lika gott!

Lotta

2017-02-23

Super gott och nyttigt. Man kan också ändra till ris och cream fraiche blanda med mango chutney istället för salladen och kokosflingor.

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Moussakagratäng

(36)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies