Lotta Lundgren - Bönotto
  • Tid 20 min

Lotta Lundgren - Bönotto

4.11 (46 betyg)

Både krämig och smakrik rätt med bönor, ost, tomat, aubergine och zucchini. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g cannellinibönor på burk, (bruttovikt)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl Grana padano, finriven
Till servering
  • 2 tomat
  • 250 g zucchini
  • 250 g aubergine
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa hälften med en gaffel till en kräm. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja. Tillsätt hela och mosade bönor, vatten, kycklingbuljongtärning och smör. Låt puttra några minuter, rör då och då.

  2. 2

    Skär tomat, zucchini och aubergine i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt till fin färg på båda sidor, salta lätt. Smaka av bönorna med citron, salt och peppar. Vänd ner det mesta av den rivna osten och toppa med resten vid servering. Servera bönorna med de stekta grönsakerna.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erik

    Väldigt gott! Jag gör lite som Hanna, tar hälften vatten + en skvätt vin. Det fick även puttra ganska länge för att reducera.

  • Joakim

    Ett utmärkt sätt att förstöra råvarorna på! Stort tack för det...

  • Hanna

    Favvorecept!! Men håller med dom andra, för mycket vatten. Ja brukar bara ta högst halva mängden + en skvätt vitt vin istället:)

  • Jacob

    Alldeles för mycket vatten i receptet. Blir snarare soppa.

Visa fler