För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Bönotto

Betyg (1-5):
3.93 (54 betyg)

Både krämig och smakrik rätt med bönor, ost, tomat, aubergine och zucchini. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g cannellinibönor på burk, (bruttovikt)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl Grana padano, finriven
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 tomat
  • 250 g zucchini
  • 250 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa hälften med en gaffel till en kräm. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja. Tillsätt hela och mosade bönor, vatten, kycklingbuljongtärning och smör. Låt puttra några minuter, rör då och då.
  2. Skär tomat, zucchini och aubergine i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt till fin färg på båda sidor, salta lätt. Smaka av bönorna med citron, salt och peppar. Vänd ner det mesta av den rivna osten och toppa med resten vid servering. Servera bönorna med de stekta grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-03

Hej Vanessa! Vi har minskat på vattenmängden från 4 dl till 3 dl, och det har gått bra! Se också till att det är tillräckligt mycket bönor! Lycka till i köket!

Vanessa

2019-11-30

Varför ändrar ni inte i receptet trots att alla skrivit att det är för mycket vatten? Rätten fullkomligt badar i vatten!

Erik

2018-09-12

Väldigt gott! Jag gör lite som Hanna, tar hälften vatten + en skvätt vin. Det fick även puttra ganska länge för att reducera.

Joakim

2018-09-12

Ett utmärkt sätt att förstöra råvarorna på! Stort tack för det...

Hanna

2018-04-22

Favvorecept!! Men håller med dom andra, för mycket vatten. Ja brukar bara ta högst halva mängden + en skvätt vitt vin istället:)

Jacob

2018-01-20

Alldeles för mycket vatten i receptet. Blir snarare soppa.

Therese

2018-01-17

Alltså, hur gott som helst!!

Sarah

2017-11-01

Supergott!! Går snabbt och är enkelt att laga, bland det godaste jag ätit på länge!

Kristin

2017-10-31

Gott men väldigt vattning. Skulle ha mindre vatten om jag gjorde igen.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(19)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(125)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g cannellinibönor på burk, (bruttovikt)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl Grana padano, finriven
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 tomat
  • 250 g zucchini
  • 250 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Lotta Lundgren - Bönotto

Betyg (1-5):
3.93 (54 betyg)

Både krämig och smakrik rätt med bönor, ost, tomat, aubergine och zucchini. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa hälften med en gaffel till en kräm. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja. Tillsätt hela och mosade bönor, vatten, kycklingbuljongtärning och smör. Låt puttra några minuter, rör då och då.
  2. Skär tomat, zucchini och aubergine i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt till fin färg på båda sidor, salta lätt. Smaka av bönorna med citron, salt och peppar. Vänd ner det mesta av den rivna osten och toppa med resten vid servering. Servera bönorna med de stekta grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-03

Hej Vanessa! Vi har minskat på vattenmängden från 4 dl till 3 dl, och det har gått bra! Se också till att det är tillräckligt mycket bönor! Lycka till i köket!

Vanessa

2019-11-30

Varför ändrar ni inte i receptet trots att alla skrivit att det är för mycket vatten? Rätten fullkomligt badar i vatten!

Erik

2018-09-12

Väldigt gott! Jag gör lite som Hanna, tar hälften vatten + en skvätt vin. Det fick även puttra ganska länge för att reducera.

Joakim

2018-09-12

Ett utmärkt sätt att förstöra råvarorna på! Stort tack för det...

Hanna

2018-04-22

Favvorecept!! Men håller med dom andra, för mycket vatten. Ja brukar bara ta högst halva mängden + en skvätt vitt vin istället:)

Jacob

2018-01-20

Alldeles för mycket vatten i receptet. Blir snarare soppa.

Therese

2018-01-17

Alltså, hur gott som helst!!

Sarah

2017-11-01

Supergott!! Går snabbt och är enkelt att laga, bland det godaste jag ätit på länge!

Kristin

2017-10-31

Gott men väldigt vattning. Skulle ha mindre vatten om jag gjorde igen.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(19)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(125)