Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben
  • Tid 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
  • Ugn 125º

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

4.5 (2 betyg)

Saftiga revben glaserade med äppelmust- och kanelglaze. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liter äppelmust
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.

  2. 2

    Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.

  3. 3

    Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar