Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Saftiga revben glaserade med äppelmust- och kanelglaze. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liter äppelmust
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
  2. Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
  3. Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(6)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(95)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liter äppelmust
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Saftiga revben glaserade med äppelmust- och kanelglaze. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
  2. Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
  3. Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(6)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(95)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies