
Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben
Betyg (1-5):
Saftiga revben glaserade med äppelmust- och kanelglaze. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 kg tjocka revbensspjäll
- 1 liter äppelmust
- 2 kanelstänger
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk salt
Gör så här
- Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
- Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
- Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se
Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben
Betyg (1-5):
Saftiga revben glaserade med äppelmust- och kanelglaze. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
- Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
- Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!