Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde
  • Tid 60 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

0 (0 betyg)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.

  2. 2

    Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.

  3. 3

    Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.

  4. 4

    Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.
Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar