Lökpaj med gröna oliver och parmesanost
  • Tid 45 min
  • Ugn 250-200º

Lökpaj med gröna oliver och parmesanost

3.61 (28 betyg)

En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 250-200º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
Fyllning:
  • 5 små röda och gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl gröna oliver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.

  2. 2

    Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

  3. 3

    Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.

  4. 4

    Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar