Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Lagom till midsommar kommer alla primörerna – de späda morötterna, knipplöken, sparrisen och färskpotatisen – och det kan ju bara tolkas som att vi ska äta upp dem. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 100 g smör
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g Västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad Västerbottensost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Görel! Det är precis som du skriver en bunt, ca 250 g. VI har förtydligat det i receptet nu. Mvh Maja (redaktör)

Görel

2020-04-07

Antar att ”1 grön sparris” ska vara en bunt?

Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 100 g smör
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g Västerbottensost

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Lagom till midsommar kommer alla primörerna – de späda morötterna, knipplöken, sparrisen och färskpotatisen – och det kan ju bara tolkas som att vi ska äta upp dem. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad Västerbottensost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Görel! Det är precis som du skriver en bunt, ca 250 g. VI har förtydligat det i receptet nu. Mvh Maja (redaktör)

Görel

2020-04-07

Antar att ”1 grön sparris” ska vara en bunt?

Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)