Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lagom till midsommar kommer alla primörerna – de späda morötterna, knipplöken, sparrisen och färskpotatisen – och det kan ju bara tolkas som att vi ska äta upp dem. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 1 grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 100 g smör
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g västerbottensost
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad västerbottenost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillasnibbar

(24)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Italiensk guacamole

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Caesersallad med kycklingspett

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 1 grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 100 g smör
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g västerbottensost
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lagom till midsommar kommer alla primörerna – de späda morötterna, knipplöken, sparrisen och färskpotatisen – och det kan ju bara tolkas som att vi ska äta upp dem. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad västerbottenost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillasnibbar

(24)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Italiensk guacamole

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies