Ljummen kycklingsallad med kidneybönor
  • Tid 30 min

Ljummen kycklingsallad med kidneybönor

0 (0 betyg)

Apelsinjuicen ger en fin sötsyrlig smak till denna matiga sallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g kycklingfilé
  • 1.5 msk smör eller rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vit- eller svartpeppar
  • 800 g kidneybönor (på burk à 400g)
  • 2 apelsiner
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 avokado
  • 0.5 tsk rosépeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingfilèerna i breda bitar. Stek dem i maragrinet på medelstark värme tills de är genomstekta. Kycklingen är färdig när köttsaften är ofärgad. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. 2

    Häll av spadet på bönorna, spola av dem och låt dem rinna av. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Krama ur resten av saften och spara den.

  3. 3

    Blanda fruktsaft och klyftor med olja, salt och peppar till dressing. Klyv avokado, ta bort kärnorna och skär köttet i bitar. Lägg dem i dressingen.

  4. 4

    Blanda i kyckling, bönor och apelsin. Strö över rosépeppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar