Liten Janssons frestelse med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En fantastisk variant av klassikern, här i små portionsformar med gravad lax, rosépeppar och persilja. Perfekt att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En fantastisk variant av klassikern, här i små portionsformar med gravad lax, rosépeppar och persilja. Perfekt att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)