Linsgulasch med vitlöksbröd
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Linsgulasch med vitlöksbröd

0 (0 betyg)

Värmande, smakrik vegetarisk gulasch med linser.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
Till servering
  • 4 minibaguetter (bake off)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.

  2. 2

    Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.

  3. 3

    Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar