Linsgryta

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ash – ett smakrikt mellanting mellan soppa och gryta – finns ofta på matborden i Iran.

Tillagningstid: 1 timme
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl gula ärtor
  • 1 dl basmatiris
  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl hackad purjolök
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 msk smör
  • 1 msk torkad mynta
  • ev. 2 dl turkisk yoghurt (10%)

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och låt ärtorna sjuda 30 min under lock.
  2. Tillsätt ris och linser och låt sjuda 15 min till. 3.
  3. Vänd ner örter och purjolök. Krydda med gurkmeja, salt och peppar. Låt sjuda ca 10 min till, tills ärtorna är mjuka.
  4. Smält smör och blanda med myntan. Ringla över vid servering, ev. med en klick yoghurt.

Tips

Använd gula ärtor med kort koktid (15 min) och häll ner med linserna så vinner du 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-05-24

Ett enkelt och väldigt gott recept! Jag blötla ärtorna (som det stod på paketet) och koktiden stämde bra då! Om man gillt persisk mat så är det här ett enkelt och gott recept!

Undrar

2015-03-03

Ska ärtorna blötläggas om man använder vanliga ärtor? Vad är klar konsistens? Distinkta ärtor, mosiga linser?

Besviken

2015-02-26

Håller med Sandra, ärtorna var inte ens i närheten av klara efter 55 minuter... de hade behövt blötläggas först!

Provköket

2015-02-25

Absolut vi provlagar alla recept och inte upplevt att tiderna inte stämt. Kan kanske bero på olika kvalité på råvaror ? Vill man att det ska gå snabbare kan man koka med snabbärtor som tipsas om ovanför. / Provköket

Sandra

2015-02-22

Är det här testlagat? Vem har hittat på de koktiderna? Inte ens i närheten, det tar MYCKET längre tid!

Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fröknäcke på röda linser

(9)

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

(6)

Skördesallad med äpple och belugalinser

(1)

Vegoköttbullar av belugalinser

(0)

Mercimek köftesi - Turkiska linsbiffar

(7)

Linssallad med nektariner och jordgubbar

(5)

Rödbetssallad med getost

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl gula ärtor
  • 1 dl basmatiris
  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl hackad purjolök
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 msk smör
  • 1 msk torkad mynta
  • ev. 2 dl turkisk yoghurt (10%)

Linsgryta

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ash – ett smakrikt mellanting mellan soppa och gryta – finns ofta på matborden i Iran.

Tillagningstid: 1 timme
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och låt ärtorna sjuda 30 min under lock.
  2. Tillsätt ris och linser och låt sjuda 15 min till. 3.
  3. Vänd ner örter och purjolök. Krydda med gurkmeja, salt och peppar. Låt sjuda ca 10 min till, tills ärtorna är mjuka.
  4. Smält smör och blanda med myntan. Ringla över vid servering, ev. med en klick yoghurt.

Tips

Använd gula ärtor med kort koktid (15 min) och häll ner med linserna så vinner du 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-05-24

Ett enkelt och väldigt gott recept! Jag blötla ärtorna (som det stod på paketet) och koktiden stämde bra då! Om man gillt persisk mat så är det här ett enkelt och gott recept!

Undrar

2015-03-03

Ska ärtorna blötläggas om man använder vanliga ärtor? Vad är klar konsistens? Distinkta ärtor, mosiga linser?

Besviken

2015-02-26

Håller med Sandra, ärtorna var inte ens i närheten av klara efter 55 minuter... de hade behövt blötläggas först!

Provköket

2015-02-25

Absolut vi provlagar alla recept och inte upplevt att tiderna inte stämt. Kan kanske bero på olika kvalité på råvaror ? Vill man att det ska gå snabbare kan man koka med snabbärtor som tipsas om ovanför. / Provköket

Sandra

2015-02-22

Är det här testlagat? Vem har hittat på de koktiderna? Inte ens i närheten, det tar MYCKET längre tid!

Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fröknäcke på röda linser

(9)

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

(6)

Skördesallad med äpple och belugalinser

(1)

Vegoköttbullar av belugalinser

(0)

Mercimek köftesi - Turkiska linsbiffar

(7)

Linssallad med nektariner och jordgubbar

(5)

Rödbetssallad med getost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies