Lingonpäron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1.5 kg päron, fasta
  • Lag:
  • 1.5 kg lingon (ca 2 liter)
  • 0.75 liter vatten
  • 1 liter socker (ca 850 g)
  • 1 bitar kanel

Gör så här

  1. <p>Välj t ex halvmogna gråpäron eller annan fast sort.
  2. Koka lingon och vatten ca 10 min. Sila ifrån saften. Koka upp lingonsaften med socker och kanel i en rymlig gryta. Ställ den åt sidan.
  3. Skala små päron, tag bort blomfnaset och skär ett litet kryss. Skala och klyv större päron och tag ur kärnhusen med en liten sked. Lägg päronen efter hand i lagen. Koka upp och sjud dem sakta i lagen tills de är nästan mjuka, 30-40 min. Lägg päronen i glasburkar.
  4. Koka ihop lagen något, på stark värme och utan lock. Tag bort ev skum. Tillsätt ev 1 kryddmått natriumbensoat per liter lag för att öka hållbarheten. Häll lagen över päronen och sätt genast på lock. Förvara svalt.
  5. Lingonpäron med lag kan också frysas eller hermetiseras vid 80°C i 20 min.
  6. Äpplen kan kokas i lingonsaft på samma sätt.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1.5 kg päron, fasta
  • Lag:
  • 1.5 kg lingon (ca 2 liter)
  • 0.75 liter vatten
  • 1 liter socker (ca 850 g)
  • 1 bitar kanel

Lingonpäron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Välj t ex halvmogna gråpäron eller annan fast sort.
  2. Koka lingon och vatten ca 10 min. Sila ifrån saften. Koka upp lingonsaften med socker och kanel i en rymlig gryta. Ställ den åt sidan.
  3. Skala små päron, tag bort blomfnaset och skär ett litet kryss. Skala och klyv större päron och tag ur kärnhusen med en liten sked. Lägg päronen efter hand i lagen. Koka upp och sjud dem sakta i lagen tills de är nästan mjuka, 30-40 min. Lägg päronen i glasburkar.
  4. Koka ihop lagen något, på stark värme och utan lock. Tag bort ev skum. Tillsätt ev 1 kryddmått natriumbensoat per liter lag för att öka hållbarheten. Häll lagen över päronen och sätt genast på lock. Förvara svalt.
  5. Lingonpäron med lag kan också frysas eller hermetiseras vid 80°C i 20 min.
  6. Äpplen kan kokas i lingonsaft på samma sätt.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies