Lingonmarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Smakrik marinad med lingon som passar perfekt till kött och blir en härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g fläskkarré
  • 1 dl solroskärnor, till servering
  • Lingonmarinad
  • 100 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • Potatismos med morot
  • 900 g potatis
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Blanda lingon med honung, soja, vitlök och timjan. Vänd runt köttbitarna i marinaden så att de täcks. Låt marinera minst 30 min.

Potatismos med morot:

  1. Skala potatis och morot. Skär i jämnstora bitar och koka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp eller potatisstomp och tillsätt smör och mjölk. Rör om kraftig till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Stek karréskivorna i het stekpanna tills de är genomstekta, lägg åt sidan. Häll resterande marinad i pannan och låt koka upp. Skiva köttet och häll på marinaden och servera med moset. Strö över solroskärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g fläskkarré
  • 1 dl solroskärnor, till servering
  • Lingonmarinad
  • 100 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • Potatismos med morot
  • 900 g potatis
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt

Lingonmarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Smakrik marinad med lingon som passar perfekt till kött och blir en härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lingon med honung, soja, vitlök och timjan. Vänd runt köttbitarna i marinaden så att de täcks. Låt marinera minst 30 min.

Potatismos med morot:

  1. Skala potatis och morot. Skär i jämnstora bitar och koka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp eller potatisstomp och tillsätt smör och mjölk. Rör om kraftig till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Stek karréskivorna i het stekpanna tills de är genomstekta, lägg åt sidan. Häll resterande marinad i pannan och låt koka upp. Skiva köttet och häll på marinaden och servera med moset. Strö över solroskärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies