Lingonmarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
3.6 (25 betyg)

Smakrik marinad med lingon som passar perfekt till kött och blir en härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g fläskkarré
  • 1 dl solroskärnor, till servering
  • Lingonmarinad
  • 100 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • Potatismos med morot
  • 900 g potatis
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Blanda lingon med honung, soja, vitlök och timjan. Vänd runt köttbitarna i marinaden så att de täcks. Låt marinera minst 30 min.

Potatismos med morot:

  1. Skala potatis och morot. Skär i jämnstora bitar och koka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp eller potatisstomp och tillsätt smör och mjölk. Rör om kraftig till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Stek karréskivorna i het stekpanna tills de är genomstekta, lägg åt sidan. Häll resterande marinad i pannan och låt koka upp. Skiva köttet och häll på marinaden och servera med moset. Strö över solroskärnorna.

Tips

Det går bra att byta ut lingonen till färdiga rårörda lingon på burk, skippa då honungen i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2019-11-04

Otippat god marinad

Liknande recept

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Minestronesoppa med linser

(52)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Tofu Tikka

(60)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Couscouspanna med fisk

(37)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskkarré
  • 1 dl solroskärnor, till servering
  • Lingonmarinad
  • 100 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • Potatismos med morot
  • 900 g potatis
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt

Lingonmarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
3.6 (25 betyg)

Smakrik marinad med lingon som passar perfekt till kött och blir en härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lingon med honung, soja, vitlök och timjan. Vänd runt köttbitarna i marinaden så att de täcks. Låt marinera minst 30 min.

Potatismos med morot:

  1. Skala potatis och morot. Skär i jämnstora bitar och koka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp eller potatisstomp och tillsätt smör och mjölk. Rör om kraftig till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Stek karréskivorna i het stekpanna tills de är genomstekta, lägg åt sidan. Häll resterande marinad i pannan och låt koka upp. Skiva köttet och häll på marinaden och servera med moset. Strö över solroskärnorna.

Tips

Det går bra att byta ut lingonen till färdiga rårörda lingon på burk, skippa då honungen i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2019-11-04

Otippat god marinad

Liknande recept

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Minestronesoppa med linser

(52)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Tofu Tikka

(60)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Couscouspanna med fisk

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies