Limegravad lax med gurksallad

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 6-8 timmar för gravning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 dl pressad lime
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 400 g tinad laxfilé som varit fryst minst 2 dygn, eller salmalax
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk pressad lime
  • 1 skalad och urkärnad gurka, skivad i tunna, sneda skivor
  • 0.5 dl färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Lägg laxbiten i limemarinaden, se till att marinaden täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 6-8 timmar. Ta upp laxen ur lagen och skär tunna skivor. Garnera gärna med lite extra lök och chili.
  2. Gurksallad: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda olja, vinäger, pressad lime och salt i en skål. Vänd ner sesamfrön, gurka och koriander.
  3. När laxen inte tillagas behöver den vara fryst minst två dygn för att eventuella bakterier ska dö. Salmalax däremot behöver inte frysas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjestårta

(49)

Lax- och gösceviche

(1)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Laxsashimi

(1)

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(6)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Tonfiskspett

(10)

Koreansk laxtartar

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl pressad lime
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 400 g tinad laxfilé som varit fryst minst 2 dygn, eller salmalax
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk pressad lime
  • 1 skalad och urkärnad gurka, skivad i tunna, sneda skivor
  • 0.5 dl färsk koriander, hackad

Limegravad lax med gurksallad

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 6-8 timmar för gravning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Lägg laxbiten i limemarinaden, se till att marinaden täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 6-8 timmar. Ta upp laxen ur lagen och skär tunna skivor. Garnera gärna med lite extra lök och chili.
  2. Gurksallad: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda olja, vinäger, pressad lime och salt i en skål. Vänd ner sesamfrön, gurka och koriander.
  3. När laxen inte tillagas behöver den vara fryst minst två dygn för att eventuella bakterier ska dö. Salmalax däremot behöver inte frysas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjestårta

(49)

Lax- och gösceviche

(1)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Laxsashimi

(1)

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(6)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Tonfiskspett

(10)

Koreansk laxtartar

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies