Lemoncupcakes

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Små och naggande goda med knastriga vallmofrön.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl citronsaft
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vallmofrön
  • citronzest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och citron och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Spritsa eller klicka ut i minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen 5–8 min.

Topping:

  1. Smält socker i citronsaft till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne i muffinsarna direkt när de kommer ut ur ugnen. Ringla över sirapen och låt kallna.
  2. Vispa mascarpone med vaniljsocker till en hård kräm. Klicka eller spritsa ut krämen på muffinsen och toppa med vallmofrön och citronzest.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kolakakor

(101)

Hallonsmoothie

(8)

Prinsesstårta

(108)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Veganska lussebullar

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl citronsaft
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vallmofrön
  • citronzest

Lemoncupcakes

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Små och naggande goda med knastriga vallmofrön.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och citron och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Spritsa eller klicka ut i minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen 5–8 min.

Topping:

  1. Smält socker i citronsaft till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne i muffinsarna direkt när de kommer ut ur ugnen. Ringla över sirapen och låt kallna.
  2. Vispa mascarpone med vaniljsocker till en hård kräm. Klicka eller spritsa ut krämen på muffinsen och toppa med vallmofrön och citronzest.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kolakakor

(101)

Hallonsmoothie

(8)

Prinsesstårta

(108)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Veganska lussebullar

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies