Lemon drizzel cake med mascarponekräm

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzel:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • Mascarponekräm:
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.

Tips

Sara tipsar: Vispa mascarpone med vaniljsocker och servera till kakan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Lingon- och marängpaj

(4)

Browniebotten i långpanna

(27)

Rulltårta ginger delight

(7)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzel:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • Mascarponekräm:
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker

Lemon drizzel cake med mascarponekräm

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.

Tips

Sara tipsar: Vispa mascarpone med vaniljsocker och servera till kakan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Lingon- och marängpaj

(4)

Browniebotten i långpanna

(27)

Rulltårta ginger delight

(7)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies