Lemon drizzel cake med mascarponekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzel:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • Mascarponekräm:
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.

Tips

Sara tipsar: Vispa mascarpone med vaniljsocker och servera till kakan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Browniebotten i långpanna

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzel:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • Mascarponekräm:
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker

Lemon drizzel cake med mascarponekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.

Tips

Sara tipsar: Vispa mascarpone med vaniljsocker och servera till kakan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Browniebotten i långpanna

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)