Laxsida med couscoussallad
  • Tid 25 min

Laxsida med couscoussallad

3.57 (7 betyg)

Grilla laxsidan hel med skinnet kvar så blir laxen både saftigare och lättare att hantera. Servera med en couscoussallad med mycket grönt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé med skinn
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ingefära, färdig pasta eller färsk finriven
  • 2 tsk vitlök, puré eller färsk finriven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
Couscoussallad:
  • 3 dl couscous
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 gurka
  • 1 röd knipplök
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop honung, ingefära, vitlök och sambal oelek. Bred blandningen över laxen och strö över salt. Riv över limeskalet och grilla med skinnsidan nedåt till en krispig yta, ca 8 min. Lyft laxen till indirekt värme och lägg på locket på grillen. Fortsätt att grilla laxen till en innertemperatur på 47°, ca 15 min. Servera med couscoussalladen.

  2. 2

    Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna, tärna gurkan och hacka löken. Vänd ner grönsakerna i couscousen och tillsätt lime, olja och koriander. Rör om och smaka av med salt.

Servering

Servera med extra lime till laxen.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofia

    otroligt gott med allt sött, surt, starkt och salt! Gjorde laxen i ugnen. det går likabra. Se bara recept för hur länge lax ska vara i ugn (lägre värme osv). Man kan själv komponera iihop marinaden om man inte vill ha för starkt. Jag tog 1 tsk sambal oelek och lite mer honung samt lite mindre salt. Det blev gott men normal starkt.