Laxsida med couscoussallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (19 betyg)

Grilla laxsidan hel med skinnet kvar så blir laxen både saftigare och lättare att hantera. Servera med en couscoussallad med mycket grönt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé med skinn
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ingefära, färdig pasta eller färsk finriven
  • 2 tsk vitlök, puré eller färsk finriven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 tsk salt
  • Couscoussallad:
  • 3 dl couscous
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 gurka
  • 1 röd knipplök
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ihop honung, ingefära, vitlök och sambal oelek. Bred blandningen över laxen och strö över salt. Riv över limeskalet och grilla med skinnsidan nedåt till en krispig yta, ca 8 min. Lyft laxen till indirekt värme och lägg på locket på grillen. Fortsätt att grilla laxen till en innertemperatur på 47°, ca 15 min. Servera med couscoussalladen.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna, tärna gurkan och hacka löken. Vänd ner grönsakerna i couscousen och tillsätt lime, olja och koriander. Rör om och smaka av med salt.

Servering

Servera med extra lime till laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2017-06-16

otroligt gott med allt sött, surt, starkt och salt! Gjorde laxen i ugnen. det går likabra. Se bara recept för hur länge lax ska vara i ugn (lägre värme osv). Man kan själv komponera iihop marinaden om man inte vill ha för starkt. Jag tog 1 tsk sambal oelek och lite mer honung samt lite mindre salt. Det blev gott men normal starkt.

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g laxfilé med skinn
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ingefära, färdig pasta eller färsk finriven
  • 2 tsk vitlök, puré eller färsk finriven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 tsk salt
  • Couscoussallad:
  • 3 dl couscous
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 gurka
  • 1 röd knipplök
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 0.5 tsk salt

Laxsida med couscoussallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (19 betyg)

Grilla laxsidan hel med skinnet kvar så blir laxen både saftigare och lättare att hantera. Servera med en couscoussallad med mycket grönt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop honung, ingefära, vitlök och sambal oelek. Bred blandningen över laxen och strö över salt. Riv över limeskalet och grilla med skinnsidan nedåt till en krispig yta, ca 8 min. Lyft laxen till indirekt värme och lägg på locket på grillen. Fortsätt att grilla laxen till en innertemperatur på 47°, ca 15 min. Servera med couscoussalladen.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna, tärna gurkan och hacka löken. Vänd ner grönsakerna i couscousen och tillsätt lime, olja och koriander. Rör om och smaka av med salt.

Servering

Servera med extra lime till laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2017-06-16

otroligt gott med allt sött, surt, starkt och salt! Gjorde laxen i ugnen. det går likabra. Se bara recept för hur länge lax ska vara i ugn (lägre värme osv). Man kan själv komponera iihop marinaden om man inte vill ha för starkt. Jag tog 1 tsk sambal oelek och lite mer honung samt lite mindre salt. Det blev gott men normal starkt.

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)