Laxpasta med saffran och fänkål

Laxpasta med saffran och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Krämig god pasta med fänkål, lax, vitt vin, tomater och grädde. Perfekt som en lyxigare vardagsrätt eller till helgen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g linguine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 3 msk hummerfond, koncentrerad
  • 380 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g laxfilé
  • 125 g körbärstomat på kvist (romance)
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Finhacka lök och vitlök. Strimla fänkålen. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
  2. Tillsätt fänkål, saffran, fänkålsfrön, vin, vatten, hummerfond, krossade tomater och grädde. Sjud ca 5 min.
  3. Skär laxen i kuber och halvera tomaterna. Lägg purjolök, lax och tomater i grytan och sjud ca 3 min. Vänd ihop till pastan.

Tips

Byt ut laxen mot skalade räkor som du lägger i precis på slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Laxpasta med pesto

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Pasta med tonfisk

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stekt lax med svampfylld pasta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pasta med tonfisksås

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Laxpasta med saffran och fänkål
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g linguine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 3 msk hummerfond, koncentrerad
  • 380 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g laxfilé
  • 125 g körbärstomat på kvist (romance)
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • olivolja

Laxpasta med saffran och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Krämig god pasta med fänkål, lax, vitt vin, tomater och grädde. Perfekt som en lyxigare vardagsrätt eller till helgen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Finhacka lök och vitlök. Strimla fänkålen. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
  2. Tillsätt fänkål, saffran, fänkålsfrön, vin, vatten, hummerfond, krossade tomater och grädde. Sjud ca 5 min.
  3. Skär laxen i kuber och halvera tomaterna. Lägg purjolök, lax och tomater i grytan och sjud ca 3 min. Vänd ihop till pastan.

Tips

Byt ut laxen mot skalade räkor som du lägger i precis på slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Laxpasta med pesto

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Pasta med tonfisk

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stekt lax med svampfylld pasta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pasta med tonfisksås

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)