Laxkakor med sojasås
  • Tid 20 min

Laxkakor med sojasås

0 (0 betyg)

Japanska fiskbiffar med wasabi och limesås med sälta.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk wasabi (japansk pepparrotspasta)
  • 2 msk finstrimlad persilja
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 msk rapsolja till stekning
Sås:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk råsocker eller strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till sojasåsen.

  2. 2

    Skär laxen först i långa strimlor, sedan i ca 5 mm stora tärningar. Blanda dem med ingefära, wasabi och persilja. Rör först i potatismjölet, sedan äggvitan.

  3. 3

    Låt oljan bli varm i en stekpanna. Lägg i två matskedsstora klickar av laxfärsen och bred ut dem något. Stek laxkakorna gulbruna på båda sidor, ca 1 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Servera dem nystekta med sojasåsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar