Lax på grönsakswok
  • Tid 30 min

Lax på grönsakswok

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 9 potatisar
Lax:
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald vitpeppar
  • 1 dl grovhackad dill
Grönsakswok:
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 medelstor squash
  • 200 g fryst eller färsk broccoli
  • 200 g frysta eller färska sockerärtor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
Garnering:
  • 1 citron, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär squashen i tärningar. Ansa broccoli och ärtor. Fräs grönsakerna i matfettet i en rymlig wok- eller stekpanna, ca 6 minuter. Rör om under stekningen.

  2. 2

    Pensla laxbitarna med olja och grilla dem i grillpanna, 3-4 minuter per sida. Strö över salt och peppar. Lägg upp laxen på grönsakerna på tallrikar. Strö över dillen. Garnera med citron.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar