Lax- och prosciuttosallad
  • Tid 30 min

Lax- och prosciuttosallad

2.5 (4 betyg)

Praktfull sallad med dragondressing.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 400 g skinn och benfri varmrökt lax
  • 80 g skivad prosciutto eller parmaskinka
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tunt skivad salladslökar
  • 1 liter strimlad blandad sallad
  • 2 msk kapris
  • 1 dl solrosskott
Dressing:
  • 4 msk lätt majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 2 msk färsk dragon
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta och dela potatisen om den är stor. Koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Dela laxen i mindre bitar. Stek skinkbitarna i olja till de är knapriga. Blanda allt till dressingen.

  2. 2

    Varva ljum potatis, lax, skinka, lök, sallad, kapris och eventuellt solrosskott i en skål. Ringla över dressingen och blanda försiktigt om.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den färska dragonen går bra att byta ut mot torkad. 1 msk färsk motsvarar 0,5 tsk torkad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar