Lax- och prosciuttosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (4 betyg)

Praktfull sallad med dragondressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis
  • 400 g skinn och benfri varmrökt lax
  • 80 g skivad prosciutto eller parmaskinka
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tunt skivad salladslökar
  • 1 liter strimlad blandad sallad
  • 2 msk kapris
  • 1 dl solrosskott
  • Dressing:
  • 4 msk lätt majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 2 msk färsk dragon
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta och dela potatisen om den är stor. Koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Dela laxen i mindre bitar. Stek skinkbitarna i olja till de är knapriga. Blanda allt till dressingen.
  2. Varva ljum potatis, lax, skinka, lök, sallad, kapris och eventuellt solrosskott i en skål. Ringla över dressingen och blanda försiktigt om.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Den färska dragonen går bra att byta ut mot torkad. 1 msk färsk motsvarar 0,5 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g färskpotatis
  • 400 g skinn och benfri varmrökt lax
  • 80 g skivad prosciutto eller parmaskinka
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tunt skivad salladslökar
  • 1 liter strimlad blandad sallad
  • 2 msk kapris
  • 1 dl solrosskott
  • Dressing:
  • 4 msk lätt majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 2 msk färsk dragon
  • 0.5 krm svartpeppar

Lax- och prosciuttosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (4 betyg)

Praktfull sallad med dragondressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och dela potatisen om den är stor. Koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Dela laxen i mindre bitar. Stek skinkbitarna i olja till de är knapriga. Blanda allt till dressingen.
  2. Varva ljum potatis, lax, skinka, lök, sallad, kapris och eventuellt solrosskott i en skål. Ringla över dressingen och blanda försiktigt om.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Den färska dragonen går bra att byta ut mot torkad. 1 msk färsk motsvarar 0,5 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)