Lax- och prosciuttosallad

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Praktfull sallad med dragondressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 800 g färskpotatis
  • 400 g skinn och benfri varmrökt lax
  • 80 g skivad prosciutto eller parmaskinka
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tunt skivad salladslökar
  • 1 liter strimlad blandad sallad
  • 2 msk kapris
  • 1 dl solrosskott
  • Dressing:
  • 4 msk lätt majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 2 msk färsk dragon
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta och dela potatisen om den är stor. Koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Dela laxen i mindre bitar. Stek skinkbitarna i olja till de är knapriga. Blanda allt till dressingen.
  2. Varva ljum potatis, lax, skinka, lök, sallad, kapris och eventuellt solrosskott i en skål. Ringla över dressingen och blanda försiktigt om.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Den färska dragonen går bra att byta ut mot torkad. 1 msk färsk motsvarar 0,5 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopiroger

(8)

Fish tacos deluxe

(32)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g färskpotatis
  • 400 g skinn och benfri varmrökt lax
  • 80 g skivad prosciutto eller parmaskinka
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tunt skivad salladslökar
  • 1 liter strimlad blandad sallad
  • 2 msk kapris
  • 1 dl solrosskott
  • Dressing:
  • 4 msk lätt majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 2 msk färsk dragon
  • 0.5 krm svartpeppar

Lax- och prosciuttosallad

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Praktfull sallad med dragondressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och dela potatisen om den är stor. Koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Dela laxen i mindre bitar. Stek skinkbitarna i olja till de är knapriga. Blanda allt till dressingen.
  2. Varva ljum potatis, lax, skinka, lök, sallad, kapris och eventuellt solrosskott i en skål. Ringla över dressingen och blanda försiktigt om.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Den färska dragonen går bra att byta ut mot torkad. 1 msk färsk motsvarar 0,5 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopiroger

(8)

Fish tacos deluxe

(32)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies