Lax- och pastasallad med dijonsenap
  • Tid 30 min

Lax- och pastasallad med dijonsenap

2.5 (16 betyg)

Fräsch krispig och matig sallad med senaps- och citrondressing, toppad med några dillkvistar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

10 portioner
  • 500 g skinn- och benfri varmrökt lax
  • 500 g pasta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 400 g tärnad gurka
  • 1 liter blandad sallad
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl plockad citronmeliss
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Dressing:
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop dressingen.

  2. 2

    Skär laxen i strimlor. Koka pastan och häll av vattnet. Blanda den med dillen och hälften av dressingen.

  3. 3

    Varva pasta, grönsaker och lax på ett stort fat. Strö över lite salt och peppar och häll över resten av dressingen.

Servering

Servera med bröd, gärna grova portionsbaguetter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan byta ut den varmrökta laxen mot kallrökt eller varför inte gravad?
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar