Lax- och pastasallad med dijonsenap

Betyg (1-5):
2.5 (16 betyg)

Fräsch krispig och matig sallad med senaps- och citrondressing, toppad med några dillkvistar.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g skinn- och benfri varmrökt lax
  • 500 g pasta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 400 g tärnad gurka
  • 1 liter blandad sallad
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl plockad citronmeliss
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dressing:
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Vispa ihop dressingen.
  2. Skär laxen i strimlor. Koka pastan och häll av vattnet. Blanda den med dillen och hälften av dressingen.
  3. Varva pasta, grönsaker och lax på ett stort fat. Strö över lite salt och peppar och häll över resten av dressingen.

Servering

Servera med bröd, gärna grova portionsbaguetter.

Tips

Du kan byta ut den varmrökta laxen mot kallrökt eller varför inte gravad?

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bowl med sashimilax

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g skinn- och benfri varmrökt lax
  • 500 g pasta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 400 g tärnad gurka
  • 1 liter blandad sallad
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl plockad citronmeliss
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dressing:
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja

Lax- och pastasallad med dijonsenap

Betyg (1-5):
2.5 (16 betyg)

Fräsch krispig och matig sallad med senaps- och citrondressing, toppad med några dillkvistar.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop dressingen.
  2. Skär laxen i strimlor. Koka pastan och häll av vattnet. Blanda den med dillen och hälften av dressingen.
  3. Varva pasta, grönsaker och lax på ett stort fat. Strö över lite salt och peppar och häll över resten av dressingen.

Servering

Servera med bröd, gärna grova portionsbaguetter.

Tips

Du kan byta ut den varmrökta laxen mot kallrökt eller varför inte gravad?

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies