Lax med quinoa på ryska
  • Tid 35 min

Lax med quinoa på ryska

2.78 (9 betyg)

Stekt lax med ljuvligt god sås gjord på smetana och vitlök.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

2 portioner
  • 1.5 dl quinoa
  • 250 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl smetana
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 2 tsk olja
  • 2 fint tärnade hela ättiksgurkor
  • 1.5 dl strimlade, inlagda grillade paprikor
  • 1 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoa enligt anvisning.

  2. 2

    Dela laxen i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Blanda smetana med vitlök.

  4. 4

    Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Lyft ur dem.

  5. 5

    Lägg i spenaten med resten av oljan. Vänd runt. Fördela quinoa, spenat, gurka och paprika på 2 tallrikar (eller en portion i matlåda). Lägg på laxen och toppa med klickar av smetana. Ringla över honung.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar