Lax med quinoa på ryska

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Stekt lax med ljuvligt god sås gjord på smetana och vitlök.

Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 dl quinoa
  • 250 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl smetana
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 2 tsk olja
  • 2 fint tärnade hela ättiksgurkor
  • 1.5 dl strimlade, inlagda grillade paprikor
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt anvisning.
  2. Dela laxen i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda smetana med vitlök.
  4. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Lyft ur dem.
  5. Lägg i spenaten med resten av oljan. Vänd runt. Fördela quinoa, spenat, gurka och paprika på 2 tallrikar (eller en portion i matlåda). Lägg på laxen och toppa med klickar av smetana. Ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkåls-Jansson

(96)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Laxtaco

(9)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Hemlagad pölsa

(11)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Snabb matjesgratäng

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 dl quinoa
  • 250 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl smetana
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 2 tsk olja
  • 2 fint tärnade hela ättiksgurkor
  • 1.5 dl strimlade, inlagda grillade paprikor
  • 1 msk flytande honung

Lax med quinoa på ryska

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Stekt lax med ljuvligt god sås gjord på smetana och vitlök.

Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt anvisning.
  2. Dela laxen i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda smetana med vitlök.
  4. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Lyft ur dem.
  5. Lägg i spenaten med resten av oljan. Vänd runt. Fördela quinoa, spenat, gurka och paprika på 2 tallrikar (eller en portion i matlåda). Lägg på laxen och toppa med klickar av smetana. Ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkåls-Jansson

(96)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Laxtaco

(9)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Hemlagad pölsa

(11)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Snabb matjesgratäng

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies