Lax med parmaskinka

Lax med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Rulla laxfilén i parmaskinka och strö över knapriga sockerärtor. Servera med en god tomatquinoa och salvia.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinn- och benfri lax
  • 1 msk smör eller margarin
  • 60 g parmaskinka, 1 skiva/portion
  • 8 salviablad
  • Tomatquinoa:
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl inlagda soltorkade tomater, skurna i bitar
  • 2 krm peppar
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl hackade, färska örter
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 3 dl quinoa
  • Servering:
  • 100 g hackade sockerärtor

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar, lägg ett par salviablad på varje bit och linda om med skinkan.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek laxen på båda sidor.Lägg den i en ugnsform och stek färdigt i ugnen 10 minuter.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg.Tillsätt quinoan och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  4. Häll på buljong och vatten, salta och peppra och låt sjuda under lock cirka 20 minuter. Eventuellt får du tillsätta mer vatten om det kokar torrt.
  5. Smaka av för att kontrollera att det är genomkokt.Rör ner tomater, olivolja, ost, salladslök och örtkryddor.

Servering

Servera med sockerärtorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kalv med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(21)
Lax med parmaskinka
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g skinn- och benfri lax
  • 1 msk smör eller margarin
  • 60 g parmaskinka, 1 skiva/portion
  • 8 salviablad
  • Tomatquinoa:
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl inlagda soltorkade tomater, skurna i bitar
  • 2 krm peppar
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl hackade, färska örter
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 3 dl quinoa
  • Servering:
  • 100 g hackade sockerärtor

Lax med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Rulla laxfilén i parmaskinka och strö över knapriga sockerärtor. Servera med en god tomatquinoa och salvia.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar, lägg ett par salviablad på varje bit och linda om med skinkan.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek laxen på båda sidor.Lägg den i en ugnsform och stek färdigt i ugnen 10 minuter.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg.Tillsätt quinoan och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  4. Häll på buljong och vatten, salta och peppra och låt sjuda under lock cirka 20 minuter. Eventuellt får du tillsätta mer vatten om det kokar torrt.
  5. Smaka av för att kontrollera att det är genomkokt.Rör ner tomater, olivolja, ost, salladslök och örtkryddor.

Servering

Servera med sockerärtorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kalv med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(21)