Lax med kokos och curryrub

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frestande fisk med melonskivor och yoghurtdipp.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl kokosflingor rostade i stekpanna
  • 1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g skinnfri laxfilé
  • Marinad:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk hackad dill
  • 400 g honungsmelon
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk hackad dill

Gör så här

  1. Blanda kokos, curry, peppar och salt. Gnid in laxen med kryddblandningen och halstra i het panna 2-3 minuter på varje sida. Låt svalna.
  2. Skär laxen i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Skala melonen och skär köttet i ungefär lika stora skivor som laxen. Lägg melonskivorna i en skål och häll över hälften av marinaden. Blanda resten av marinaden med yoghurt och honung.
  3. Lägg upp melonskivorna på tallrikar, lägg på laxen och toppa med yoghurtkrämen och lite dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Limeströmming

(0)

Brötchen med lax och färskost

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl kokosflingor rostade i stekpanna
  • 1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g skinnfri laxfilé
  • Marinad:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk hackad dill
  • 400 g honungsmelon
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk hackad dill

Lax med kokos och curryrub

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frestande fisk med melonskivor och yoghurtdipp.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kokos, curry, peppar och salt. Gnid in laxen med kryddblandningen och halstra i het panna 2-3 minuter på varje sida. Låt svalna.
  2. Skär laxen i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Skala melonen och skär köttet i ungefär lika stora skivor som laxen. Lägg melonskivorna i en skål och häll över hälften av marinaden. Blanda resten av marinaden med yoghurt och honung.
  3. Lägg upp melonskivorna på tallrikar, lägg på laxen och toppa med yoghurtkrämen och lite dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Limeströmming

(0)

Brötchen med lax och färskost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies