
Lax med kokos och curryrub
Betyg (1-5):
Frestande fisk med melonskivor och yoghurtdipp.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl kokosflingor rostade i stekpanna
- 1 tsk curry
- 1 krm svartpeppar
- 400 g skinnfri laxfilé
- Marinad:
- 1 msk olivolja
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 msk hackad dill
- 400 g honungsmelon
- 2 msk matyoghurt
- 1 tsk honung
- 1 msk hackad dill
Gör så här
- Blanda kokos, curry, peppar och salt. Gnid in laxen med kryddblandningen och halstra i het panna 2-3 minuter på varje sida. Låt svalna.
- Skär laxen i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Skala melonen och skär köttet i ungefär lika stora skivor som laxen. Lägg melonskivorna i en skål och häll över hälften av marinaden. Blanda resten av marinaden med yoghurt och honung.
- Lägg upp melonskivorna på tallrikar, lägg på laxen och toppa med yoghurtkrämen och lite dill.
Liknande recept
Lax med kokos och curryrub
Betyg (1-5):
Frestande fisk med melonskivor och yoghurtdipp.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda kokos, curry, peppar och salt. Gnid in laxen med kryddblandningen och halstra i het panna 2-3 minuter på varje sida. Låt svalna.
- Skär laxen i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Skala melonen och skär köttet i ungefär lika stora skivor som laxen. Lägg melonskivorna i en skål och häll över hälften av marinaden. Blanda resten av marinaden med yoghurt och honung.
- Lägg upp melonskivorna på tallrikar, lägg på laxen och toppa med yoghurtkrämen och lite dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!