Lax med dill- och fänkålsbulgur
  • Tid 25 min

Lax med dill- och fänkålsbulgur

3.13 (38 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Bulgursallad:
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 finstrimlade fänkål
  • 0.5 finstrimald purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 knippe rädisa i klyftor
Citronette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen samt med en buljongtärning. Häll ut på ett större fat att svalna, ca 15 min.

  2. 2

    Blanda ihop bulgur med strimlade grönsaker, dill och rädisor. Blanda ihop citronetten och vänd ner i salladen.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna med olja tills den är riktigt het. Krydda laxen med salt och peppar och stek hastigt på alla sidor. Mitten får gärna vara helt rå.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Charlotte

    Så gott!

  • Henrik

    Jag aktar mig för vitlök då!