För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax med dill- och fänkålsbulgur

Betyg (1-5):
3.13 (38 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 finstrimlade fänkål
  • 0.5 finstrimald purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • Citronette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen samt med en buljongtärning. Häll ut på ett större fat att svalna, ca 15 min.
  2. Blanda ihop bulgur med strimlade grönsaker, dill och rädisor. Blanda ihop citronetten och vänd ner i salladen.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja tills den är riktigt het. Krydda laxen med salt och peppar och stek hastigt på alla sidor. Mitten får gärna vara helt rå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2016-10-16

Så gott!

Henrik

2015-02-12

Jag aktar mig för vitlök då!

Liknande recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Fiskgryta med saffran och räkor

(60)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(29)

Fisk med frasigt täcke

(85)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 finstrimlade fänkål
  • 0.5 finstrimald purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • Citronette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Lax med dill- och fänkålsbulgur

Betyg (1-5):
3.13 (38 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen samt med en buljongtärning. Häll ut på ett större fat att svalna, ca 15 min.
  2. Blanda ihop bulgur med strimlade grönsaker, dill och rädisor. Blanda ihop citronetten och vänd ner i salladen.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja tills den är riktigt het. Krydda laxen med salt och peppar och stek hastigt på alla sidor. Mitten får gärna vara helt rå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2016-10-16

Så gott!

Henrik

2015-02-12

Jag aktar mig för vitlök då!

Liknande recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Fiskgryta med saffran och räkor

(60)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(29)

Fisk med frasigt täcke

(85)