Lax med chunky pesto och tagliatelle
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Lax med chunky pesto och tagliatelle

3.8 (20 betyg)

Lättlagad och god lax i ugn med hemgjord pesto, serveras med pasta

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g laxfilé
  • olivolja till pastan
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g cocktailtomat, delade
Pesto
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl grovt riven lagrad ost
  • 1 kruka basilika, grovt srimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.

  3. 3

    Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Niklas

    Chunky peston blev mycket god. Jag tog en stor vitlöksklyfta som jag finhackade så vitlökssmaken blev ganska markant, vilket jag tycker är gott. Tar man bara en halv klyfta så kanske osten framträder mer. Osten jag använt är en 12 månaders Cheddar. Rätten är väldigt snabblagad och trevlig att se på så det är en rätt jag gärna bjuder gäster på. Tog spagetti istället vilket jag gillar.