Lax med blomkålscouscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (18 betyg)

Fräsch laxrätt med blomkål och yoghurt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl yoghurt
  • 0.5 citron
  • 1 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 500 g lax

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med finrivet skal av citron(endast det gula), honung och vitlök.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet och häll smulet i kokande, saltat vatten och låt koka 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och blanda blomkålen med olja, citronsaft och dill.
  3. Skär laxen i portionsbitar ,hetta upp olja i en stekpanna och stek 3 min per sida ca 48°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2016-11-06

Blev en väldigt liten portion med blomkålshuvudet. Ändå gjorde jag på hela.

Elin

2016-10-05

Ser inte potatisen på bilden. Ska den vara i yoghurtsåsen?!

Ronny

2016-08-07

Jag bytte laxen mot torskfilé och blandade dillen i yoghurten. Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl yoghurt
  • 0.5 citron
  • 1 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 500 g lax

Lax med blomkålscouscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (18 betyg)

Fräsch laxrätt med blomkål och yoghurt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med finrivet skal av citron(endast det gula), honung och vitlök.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet och häll smulet i kokande, saltat vatten och låt koka 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och blanda blomkålen med olja, citronsaft och dill.
  3. Skär laxen i portionsbitar ,hetta upp olja i en stekpanna och stek 3 min per sida ca 48°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2016-11-06

Blev en väldigt liten portion med blomkålshuvudet. Ändå gjorde jag på hela.

Elin

2016-10-05

Ser inte potatisen på bilden. Ska den vara i yoghurtsåsen?!

Ronny

2016-08-07

Jag bytte laxen mot torskfilé och blandade dillen i yoghurten. Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)