Lax i thaikryddad sås

Betyg (1-5):
3.16 (105 betyg)

Kokosmjölk och lax är en himla fin kombination. Här toppad med koriander och het chili.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g lax
  • 0.5 st purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 150 g sockerärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Ta bort ev ben från laxen och skär den i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull och fräs purjolök, vitlök, chili och currypasta. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Tillsätt laxtärningar och limesaft. Sjud några minuter.
  3. Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat så att inte tärningarna går sönder. Smaka av med salt, peppar och ev mer limesaft.

Servering

Servera med jasminris, en blandad sallad och några bitar lime.

Tips

Byt ut laxen mot samma mängd skalade räkor. Räkorna ska inte sjuda, bara bli varma. Vill man ha starkare sås tar man grön currypasta istället för röd, men minskar på mängden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-01-06

Ingrid: Omdömen och kommentarer är inte samma sak. Här kan du skriva en kommentar till receptet om du vill. Ovanför kommentarsfältet kan du lämna omdöme genom att ge rätten 1-5 stjärnor. De flesta av de 92 som poängsatt receptet har inte kommenterat.

Karin

2014-01-06

Förstår inte varför denna rätt endast har tre stjärnor som medelbetyg. Älskar denna rätt - god och enkel! Jag byter dock ut kokosmjölken mot grädde för att få en "försvenskad" variant. ;)

Marianne Blomberg

2013-09-24

Jättegott! Jag älskar mat med lite sting så jag valde den gröna currypastan. Det här kommer jag att göra igen.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-25

@Ingrid 91 personer har betygsatt receptet, men bara två har valt att skriva ett omdöme.

Ingrid

2013-04-24

Varför får jag inte fram omdömena? På detta recept fanns 91 stycken men bara två går att läsa. Med vänlig hälsning

Andreas

2013-01-09

Jätte gott och enkel rätt

MR

2012-08-26

Jag blev förvånad över hur enkelt det var att laga och hur gott det blev. Kommer att bli en återkommande måltid i mitt hem. Tack.

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Krämig wasabisill

(6)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Bowl med sashimilax

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Fish tacos deluxe

(32)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(13)

Laxpudding - enkelt recept

(43)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g lax
  • 0.5 st purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 150 g sockerärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 krm peppar

Lax i thaikryddad sås

Betyg (1-5):
3.16 (105 betyg)

Kokosmjölk och lax är en himla fin kombination. Här toppad med koriander och het chili.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort ev ben från laxen och skär den i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull och fräs purjolök, vitlök, chili och currypasta. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Tillsätt laxtärningar och limesaft. Sjud några minuter.
  3. Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat så att inte tärningarna går sönder. Smaka av med salt, peppar och ev mer limesaft.

Servering

Servera med jasminris, en blandad sallad och några bitar lime.

Tips

Byt ut laxen mot samma mängd skalade räkor. Räkorna ska inte sjuda, bara bli varma. Vill man ha starkare sås tar man grön currypasta istället för röd, men minskar på mängden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-01-06

Ingrid: Omdömen och kommentarer är inte samma sak. Här kan du skriva en kommentar till receptet om du vill. Ovanför kommentarsfältet kan du lämna omdöme genom att ge rätten 1-5 stjärnor. De flesta av de 92 som poängsatt receptet har inte kommenterat.

Karin

2014-01-06

Förstår inte varför denna rätt endast har tre stjärnor som medelbetyg. Älskar denna rätt - god och enkel! Jag byter dock ut kokosmjölken mot grädde för att få en "försvenskad" variant. ;)

Marianne Blomberg

2013-09-24

Jättegott! Jag älskar mat med lite sting så jag valde den gröna currypastan. Det här kommer jag att göra igen.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-25

@Ingrid 91 personer har betygsatt receptet, men bara två har valt att skriva ett omdöme.

Ingrid

2013-04-24

Varför får jag inte fram omdömena? På detta recept fanns 91 stycken men bara två går att läsa. Med vänlig hälsning

Andreas

2013-01-09

Jätte gott och enkel rätt

MR

2012-08-26

Jag blev förvånad över hur enkelt det var att laga och hur gott det blev. Kommer att bli en återkommande måltid i mitt hem. Tack.

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Krämig wasabisill

(6)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Bowl med sashimilax

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Fish tacos deluxe

(32)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(13)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies