Lax i foliepaket med hoisinsås och sesamfrön

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl hoisinsås alt teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl färska böngroddar
  • 0.5 finhackad röd chili

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja och rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka, böngroddar, chili och låt dra 10 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Lägg laxbitarna i varsin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt värme under lock 10–12 min.

Tips

Sara tipsar: Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Calle

2015-10-26

Gissningsvis så är det Koriander du ser på bilden. Jag tror det gör sig bättre än Persilja till denna rätt.

Annette

2015-10-19

Ska man ha lime och persilja på vid serveringen? Det finns på bilden men inte i receptet. Jag skulle också vilja salta lite på gurkan.

MJ

2015-06-16

Vad serverar ni till denna rätt?

Liknande recept

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Laxtaco

(9)

Couscouspanna med fisk

(36)

Bowl med sashimilax

(4)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl hoisinsås alt teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl färska böngroddar
  • 0.5 finhackad röd chili

Lax i foliepaket med hoisinsås och sesamfrön

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja och rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka, böngroddar, chili och låt dra 10 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Lägg laxbitarna i varsin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt värme under lock 10–12 min.

Tips

Sara tipsar: Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Calle

2015-10-26

Gissningsvis så är det Koriander du ser på bilden. Jag tror det gör sig bättre än Persilja till denna rätt.

Annette

2015-10-19

Ska man ha lime och persilja på vid serveringen? Det finns på bilden men inte i receptet. Jag skulle också vilja salta lite på gurkan.

MJ

2015-06-16

Vad serverar ni till denna rätt?

Liknande recept

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Laxtaco

(9)

Couscouspanna med fisk

(36)

Bowl med sashimilax

(4)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies