Lax florentine
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Lax florentine

3.8 (35 betyg)

Av spenat och örter blir lax Florentine mild och luftigt grön i smaken.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 500 g fryst, tinad spenat
  • 250 g ricotta ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lättvispat ägg
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 400 g laxfilé i cm-tjocka skivor (eller t ex röding)
  • 25 halverade röda körsbärstomater
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 msk hackade färsk timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kavla ihop smördegsplattorna till en tunn platta, 30 x 25 centimeter. Lägg den i en bakplåtspappersklädd form. Lägg spenaten i en sil och krama ur allt vatten.

  2. 2

    Lägg spenaten i en bunke. Tillsätt ricottaost, smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda väl, tillsätt ägget och basilikan.

  3. 3

    Bred ut smeten på smördegsplattan, spara cirka 1 centimeter degyta i ytterkant runt om.

  4. 4

    Varva fiskskivor och tomater över hela ytan. Salta och peppra. Strö över timjan och baka i ugnen tills smördegen är gyllenbrun, 10-15 minuter.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktör

    En fräsch sallad passar bra.

  • Lena

    Vad ska man ha för tillbehör?

  • elin

    gott