Lättrimmad skrei med rotfruktsstrimmel och ingefärsyoghurt

Betyg (1-5):
2.9 (21 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 250 g finstrimlad morot
  • 250 g finstrimlad palsternacka
  • 2 strimlade rödlökar
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 msk olja
  • Lättrimmad skrei:
  • 800 g torskrygg eller skrei, gärna med skinnet kvar
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • Sås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl gari, inlagd ingefära
  • 0.5 tsk olja
  • Garnering:
  • dill

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.
  2. Dela fisken i 4-8 bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar och massera in blandningen i fiskbitarna.
  3. Låt fiskbitarna stå i rumstemperatur i 15 minuter. Borsta eller skölj och torka snabbt av saltblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör Stek fiskarna i 6-8 minuter runt om, till en inner-temperatur på 52°. Toppa fisken med dill vid servering.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Solveig

2015-01-24

Enkelt och gott

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor - Coop

(41)

Bouillabaisse med örtaioli - Coop

(34)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Fisk i skaldjurssås - Coop

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad - Coop

(148)

Saffransfisk med fänkål och tomater - Coop

(4)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 250 g finstrimlad morot
  • 250 g finstrimlad palsternacka
  • 2 strimlade rödlökar
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 msk olja
  • Lättrimmad skrei:
  • 800 g torskrygg eller skrei, gärna med skinnet kvar
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • Sås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl gari, inlagd ingefära
  • 0.5 tsk olja
  • Garnering:
  • dill

Lättrimmad skrei med rotfruktsstrimmel och ingefärsyoghurt

Betyg (1-5):
2.9 (21 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.
  2. Dela fisken i 4-8 bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar och massera in blandningen i fiskbitarna.
  3. Låt fiskbitarna stå i rumstemperatur i 15 minuter. Borsta eller skölj och torka snabbt av saltblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör Stek fiskarna i 6-8 minuter runt om, till en inner-temperatur på 52°. Toppa fisken med dill vid servering.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Solveig

2015-01-24

Enkelt och gott

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor - Coop

(41)

Bouillabaisse med örtaioli - Coop

(34)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Fisk i skaldjurssås - Coop

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad - Coop

(148)

Saffransfisk med fänkål och tomater - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies