Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

3.58 (24 betyg)

En krämig och fyllig maträtt med säsongens kål och en gnutta julsmak i. Laga till middag eller buffé.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 23
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Sås:
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven parmesanost
  • 10 finhackade, marinerade soltorkade tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Fyllning:
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 400 g nötfärs
  • 1 liter finstrimlat grönkål
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
Beredning:
  • 1 msk smör
  • 400 g lasagneplattor
  • 1 dl riven parmesanost
Äpple- och rödlökssallad:
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 urkärnade äpplen, i klyftor
  • 0.5 skivad rödlök
  • 2 msk hackad färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjölk, creme fraiche, parmesanost och soltorkade tomater. Salta och peppra.

  2. 2

    Bryn tomatpuré med smör någon minut i en rymlig stekpanna. Tillsätt nötfärs och bryn 5 minuter. Tillsätt grönkål och kryddor och stek ytterligare någon minut tills kålen har mjuknat.

  3. 3

    Smörj en ugnsfast form och varva köttfärs och sås med lasagneplattorna. Avsluta med ett lager sås och strö över parmesanost. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.

Äpple- och rödlökssallad

  1. 1

    Blanda en dressing av olivolja, citronsaft och salt. Slå den över äpplen och rödlök och garnera med persilja.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karolina

    Gör den med vegfärs, blir jättegod!

  • Josefin

    Underbart god o mer mättande än jag trodde!