Lasagne med linser och zucchini
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Lasagne med linser och zucchini

3.5 (4 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 förpackning kokta linser (285 g)
  • 1 förpackning färdig tomatsås (420 g)
  • 8 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
Bechamelsås
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen ca 5 min, vispa hela tiden. Salta.

  2. 2

    Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.

  3. 3

    Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm. Spara ca 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar