Lasagne med linser och zucchini

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 förpackning kokta linser (285 g)
  • 1 förpackning färdig tomatsås (420 g)
  • 8 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • Bechamelsås
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen ca 5 min, vispa hela tiden. Salta.
  2. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.
  3. Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm. Spara ca 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

Minestronesoppa med linser

(52)

Linsgryta med aubergine

(86)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(19)

Halloumi Stroganoff

(337)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 förpackning kokta linser (285 g)
  • 1 förpackning färdig tomatsås (420 g)
  • 8 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • Bechamelsås
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk

Lasagne med linser och zucchini

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen ca 5 min, vispa hela tiden. Salta.
  2. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.
  3. Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm. Spara ca 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

Minestronesoppa med linser

(52)

Linsgryta med aubergine

(86)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(19)

Halloumi Stroganoff

(337)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies