Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

3.23 (56 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot tärnad kyckling kryddad med vitlök.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lasagneplattor
Fyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 500 g tärnad kycklingbröstfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl hackade gröna oliver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
Toppa med:
  • 250 g riven halloumi
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en panna. Bryn kyckling, lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta och peppra. Låt koka cirka 10 minuter.

Bechamelsås

  1. 1

    Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.

  2. 2

    Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar