För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

Betyg (1-5):
3.23 (61 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot tärnad kyckling kryddad med vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 500 g tärnad kycklingbröstfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl hackade gröna oliver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 250 g riven halloumi

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en panna. Bryn kyckling, lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta och peppra. Låt koka cirka 10 minuter.

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(39)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 500 g tärnad kycklingbröstfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl hackade gröna oliver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 250 g riven halloumi

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

Betyg (1-5):
3.23 (61 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot tärnad kyckling kryddad med vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en panna. Bryn kyckling, lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta och peppra. Låt koka cirka 10 minuter.

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(39)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)