Lasagne med kantareller, shiitake, skogschampinjoner och västerbottensost
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lasagne med kantareller, shiitake, skogschampinjoner och västerbottensost

3 (6 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot svamp och toppa med klassisk västerbottensost.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lasagneplattor
Fyllning:
  • 600 g ansad och tärnad svamp
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk muskotnöt
Topping:
  • 200 g riven västerbottensost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn svamp med smör, lök, vitlök och persilja i en rymlig panna, 7-8 minuter. Salta och peppra.

Bechamelsås

  1. 1

    Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.

  2. 2

    Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven västerbottensost.

  3. 3

    Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristoffer

    Dåligt beskrivet, borde ha stått färska lasagneplattor för annars tar det 35-40 minuter i ugnen. Vi noterade inte det förrän det var dags att varva lasagnen. Blev till att koka vanligt pasta till och göra ostsås av bechamel, ost och svamp. Dessutom var det ändå på tok för lite svamp för att det skulle räckt till fyllning.

  • Samuel

    Hej! Ni har fel om ni kallar denna rätt vegetarisk... I receptet har ni använt Västerbottensost som alltid innehåller animalisk löpe. För er som inte vet är löpe nermald komage som används för att ysta möjlken så det blir ost. Så bättre er gärna!

  • Lasse

    Föreslagen mängd bechamelsås är alltför lite

  • Jenny

    Galet god lasagne! Jag äter inte kött, min pojkvän äter helst inget annat förutom kött... trots detta älskade vi båda denna lasagne! Vi skippade muskotnöten och använde oss av gula kantareller och champinjoner.