Lasagne med kantareller, shiitake, skogschampinjoner och västerbottensost

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot svamp och toppa med klassisk västerbottensost.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 600 g ansad och tärnad svamp
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 200 g riven västerbottensost

Gör så här

  1. Bryn svamp med smör, lök, vitlök och persilja i en rymlig panna, 7-8 minuter. Salta och peppra.

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven västerbottensost.
  3. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristoffer

2016-01-12

Dåligt beskrivet, borde ha stått färska lasagneplattor för annars tar det 35-40 minuter i ugnen. Vi noterade inte det förrän det var dags att varva lasagnen. Blev till att koka vanligt pasta till och göra ostsås av bechamel, ost och svamp. Dessutom var det ändå på tok för lite svamp för att det skulle räckt till fyllning.

Samuel

2015-06-23

Hej! Ni har fel om ni kallar denna rätt vegetarisk... I receptet har ni använt Västerbottensost som alltid innehåller animalisk löpe. För er som inte vet är löpe nermald komage som används för att ysta möjlken så det blir ost. Så bättre er gärna!

Lasse

2013-08-09

Föreslagen mängd bechamelsås är alltför lite

Jenny

2013-01-23

Galet god lasagne! Jag äter inte kött, min pojkvän äter helst inget annat förutom kött... trots detta älskade vi båda denna lasagne! Vi skippade muskotnöten och använde oss av gula kantareller och champinjoner.

Liknande recept

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli

(1)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

(0)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)

Saras gröna kålgratäng med korv

(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 600 g ansad och tärnad svamp
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 200 g riven västerbottensost

Lasagne med kantareller, shiitake, skogschampinjoner och västerbottensost

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot svamp och toppa med klassisk västerbottensost.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn svamp med smör, lök, vitlök och persilja i en rymlig panna, 7-8 minuter. Salta och peppra.

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven västerbottensost.
  3. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristoffer

2016-01-12

Dåligt beskrivet, borde ha stått färska lasagneplattor för annars tar det 35-40 minuter i ugnen. Vi noterade inte det förrän det var dags att varva lasagnen. Blev till att koka vanligt pasta till och göra ostsås av bechamel, ost och svamp. Dessutom var det ändå på tok för lite svamp för att det skulle räckt till fyllning.

Samuel

2015-06-23

Hej! Ni har fel om ni kallar denna rätt vegetarisk... I receptet har ni använt Västerbottensost som alltid innehåller animalisk löpe. För er som inte vet är löpe nermald komage som används för att ysta möjlken så det blir ost. Så bättre er gärna!

Lasse

2013-08-09

Föreslagen mängd bechamelsås är alltför lite

Jenny

2013-01-23

Galet god lasagne! Jag äter inte kött, min pojkvän äter helst inget annat förutom kött... trots detta älskade vi båda denna lasagne! Vi skippade muskotnöten och använde oss av gula kantareller och champinjoner.

Liknande recept

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli

(1)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

(0)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)

Saras gröna kålgratäng med korv

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies