Lasagne med kallrökt lax, grillad paprika och fetaost
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lasagne med kallrökt lax, grillad paprika och fetaost

3.74 (19 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot lax, paprika och fetaost.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lasagneplattor
Fyllning:
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 500 g strimlad grillad paprika
  • 200 g tunt skivad zucchini
Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
Toppa med:
  • 150 g smulad fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Bechamelsås

  1. 1

    Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.

  2. 2

    Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med smulad fetaost.

  3. 3

    Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofia

    Detta var det godaste jag ätit på länge! Jag gjorde dock min egen grillade paprika men det var verkligen jättegött!

  • Mats, webbredaktionen

    Laktosfri mjölk fungerar lika bra!

  • Marie

    Går det bra att göra med laktosfri mjölk?

  • Daniel

    Riktigt smarrig!