Lantpanini
  • Tid 90 min
  • Ugn 250º

Lantpanini

4.6 (5 betyg)

Vridna italienska mjuka bröd som passar väldigt bra med pesto eller tapenade.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

3 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl special
  • 1 tsk flingsalt (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Knåda till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs den övertäckt ca 1 timme.

  2. 2

    Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i så många delar som det ska vara bröd. Knåda så lite som möjligt och forma till långa bröd. Vrid dem och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

  3. 3

    Låt bröden jäsa medan ugnen värms till 250°.

  4. 4

    Pensla dem med vatten och strö över lite flingsalt och mjöl. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. Stäng av ugnen och låt bröden grädda i eftervärmen ytterligare ca 10 minuter.

  5. 5

    Låt svalna utan bakduk.

Servering

Godast att äta dagsfärska med goda ostar eller röror t ex pesto eller tapenade.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att frysa, sedan tina och sprödvärma i 200° 5-10 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar