
Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Lammytterfilé:
- 500 g lammytterfilé
- 2 msk smör
- 3 krm svartpeppar
- 1 kvist färsk rosmarin eller 2 st torkad
- 0.5 dl färsk timjan eller 1 tsk torkad
- Ugnsbakad knipplök:
- 2 bunt knipplök
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 msk färsk rosmarin
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 dl riven parmesan
- 1 hackad bladpersilja
- 1 dl rostade pinjenötter
- 1 tsk flingsalt
- nymald svartpeppar (efter smak)
- Gremolata:
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 dl hackad, persilja
- 1 citron, rivet skal
Gör så här
- Bryn köttet runtom i smör, i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin och timjan. Efterstek i ugnen i 125º ca 20 minuter till 58º innertemperatur.
Ugnsbakad knipplök
- Skölj och ansa lökarna, och pressa citronen över. Lägg lökarna och rosmarin i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen i 200º cirka 20 minuter, tills lökarna är mjuka.
- Ta ut löken och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över parmesan, persilja, pinjenötter, flingsalt och peppar.
- Blanda ingredienserna till gremolatan. Servera löken tillsammans med lammköttet och gremolata.
Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn köttet runtom i smör, i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin och timjan. Efterstek i ugnen i 125º ca 20 minuter till 58º innertemperatur.
Ugnsbakad knipplök
- Skölj och ansa lökarna, och pressa citronen över. Lägg lökarna och rosmarin i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen i 200º cirka 20 minuter, tills lökarna är mjuka.
- Ta ut löken och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över parmesan, persilja, pinjenötter, flingsalt och peppar.
- Blanda ingredienserna till gremolatan. Servera löken tillsammans med lammköttet och gremolata.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!