Lammsouvlaki
  • Tid 140 min
  • Ugn 225º

Lammsouvlaki

0 (0 betyg)

Grekiska marinerade grillspett med kryddiga lagerblad.

  • Tillagningstid 140 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

5 stycken
  • 500 g lammytterfilé
Marinad:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
_:
  • 5 st blötlagda grillspett
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa lammytterfilén, skär sedan köttet i 2x2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt stå svalt några timmar, gärna över natten. Trä köttet på spett med lagerblad mellan bitarna. Grilla i övre delen av ugnen cirka 10 minuter, vänd spetten någon gång under tiden.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar